FruitautomatenEr bestaan erg veel verschillende soorten fruitautomaten. Daarom is het ook onmogelijk om ze allemaal op deze website te gaan beschrijven. Iedereen heeft als doel bij het spelen op een fruitautomaat geld te winnen, door verschillende plaatjes op het scherm in een bepaalde volgorde te krijgen en zo geld te winnen. Je kunt je inzet per beurt variëren van een munt of punt tot de limiet van de automaat waarop je speelt.

Onthoud wel dat telkens als je bij een beurt je inzet verhoogt de winst ook hoger zal zijn. Op elke automaat staat de specifieke uitbetalingen. Ben je een intelligente speler van fruitautomaten? Dan zul jij nooit zomaar een fruitautomaat gaan bespelen zonder eerst deze goed te analyseren.

Een aantal details
De Random Number Generator is een computerchip die geplaatst wordt in een fruitautomaat. Zodat hij willekeurig de symbolen en nummers in de gokautomaten kan selecteren. Deze chip is sneller dan jij aan de hendel kan trekken of op de spelenknop kan drukken.

Ieder nummer correspondeert met bepaalde combinaties van symbolen en deze nummers worden willekeurig door de Random Number Generator gekozen tijdens elke ronde die wordt gespeeld. De chip is zo geprogrammeerd dat hij de minste combinaties reserveerd voor zijn jackpot. Deze chip is zo gemaakt dat hij een bepaald percentage van de inkomsten van de fruitautomaat ook weer uitbetaald wordt. Bepaalde uitkomsten tijdens een speelbeurt worden willekeurig gekozen en zal hierdoor geen enkele fruitautomaat iedere keer dezelfde percentage van de inkomsten weer uitbetalen.

De schijven ook wel wielen genoemd die in de fruitautomaten zitten. Zijn de schijven waarop de combinaties van symbolen op zijn weergegeven. Meestal zijn het drie symbolen maar sommige automaten hebben vijf symbolen. De gemiddelde uitbetalingspercentage wordt gemeten over een lange periode van bijvoorbeeld een jaar. Hierdoor kan het zijn dat het gemiddelde uitbetalingspercentage van 98% over een korte periode  een uitbetalingespercentage van wel 130% kent. In andere perioden kan het 50%, 25% of 105% zijn. Als er lage percentages zijn betekent dat dat de automaat in een 'down' cyclus zit en de hogere cyclus een 'up' cyclus is, In Amerika noemen ze een automaat in een 'down' cyclus een 'sputtering slot', en een met een 'up' cyclus een 'sizzling slot'.

Een fruitautomaat heeft een drop en een hold. De drop is de totale hoeveelheid geld ingezet aan de fruitautomaat en de hold is de hoeveelheid geld dat niet besteed wordt aan uitbetalingen. Als je deze twee getallen doet delen, kun je het uitbetalingspercentage bepalen!