Verschillende soortenDe Basis automaten ook wel de vlakke automaten genoemd: deze automaat heeft een vastgestelde hoofdjackpot. Deze jackpot veranderd niet ook niet als er meer en meer op de machine gespeeld wordt.

De Multiplier fruitautomaat: hier betaal je voor een aantal symbolen uit een vergrotende schaal. Als je op een drie schijven automaat spelt krijg je 5 credits voor een kers als je een munt inzet, 10 credits krijg je als je 2 munten inzet en 15 credits als je 3 munten hebt ingezet. Als je een munt hebt ingezet zal de uitbetaling ook veel minder zijn dan als je een maximale inzet hebt gedaan.

De bonus multiplier fruitautomaat: deze automaten hebben hogere jackpot zo om de spelers te stimuleren meer in te zetten. Het symbool dat staat voor de jackpot zal alleen uitbetalen als iemand de maximale inzet heeft gegeven. Dit is belangrijk om te weten omdat veel spelers het wel eens hebben meegemakt dat ze met de inzet van 1 muntje niet uitbetaald werden bij dat winnende symbool.

De buy your pay fruitautomaat: hoeveel uitbetalende winstsymbolen er met de speelbeurt meedoen hangt af van de hoeveel er is ingezet. Als je bijvoorbeeld maar 1 munt inzet dan kom je enkel in aanmerking voor de uitbetaling van de kerst. Hoe meer je inzet hoe groter de uitbetaling is.

De Dubbele fruitautomaten ook wel bekend als de triple fruitautomaten: deze automaten betalen of het dubbele of het driedubbele terug als er een winnende combinatie is van bepaalde symbolen.

De huismerk fruitautomaten: deze automaten hebben het merk van een casino en kennen een hoog uitbetalingspercentage.

De bonus-video fruitautomaat: deze fruitautomaten zijn de nieuwste tred omdat deze volledig digitaal zijn. De bonus-video automaten worden beschreven als branded automaten, entertainmen-content & banking automaten. De naam zegt het als. Deze automaten geven de mogelijkheid om naar een bonus ronde te gaan, waar je een grote som geld kunt winnen. De bonus-video automaten kennen meer functionaliteiten dan traditionele. Sommige gokkasten kennen maar lift 25 verschillende symbolen en andere kennen wel 9 schijven.