Werking fruitautomaatAnders dan bij poker is een fruitautomaat een spel dat je semi afk kan spelen. Je begint altijd met het onderspel. Je drukt op start om de rollen te laten draaien. Dit kun je ook laten gebeuren met behulp van het autoplay kaartje. Hierdoor hoef je zelf niet meer te drukken. Als er een prijs valt heeft u de keuze om de credits te nemen of om ze over te zetten naar het bovenspel dit gebeurd met de win to winbank knop. Als je een kers hebt krijg je een gamble, deze punten worden autmatisch gegokt of je krijgt niets of je krijgt 4 punten. Wil je de punten die je hebt gewonnen naar het benedenspel halen dan klik je op de knop win to credits. Heb je onder geen punten meer dan kun je de punten van het bovenspel mee nemen naar het onder spel door op de knop credits win bank te drukken. Deze punten gaan met 4 tegelijk.

Je hebt ook een automatisch hold functie. Dan houdt de gokkast zelf de juiste combinatie vast. Je kunt deze combinatie los maken door op de holdknop te drukken.

Een tip: laat best alle punten boven staan. Zo haal je zo min mogelijk punten naar beneden. Koop als je onder geen punten meer hebt er bij. Als je de kast steevast 10 draaien niks geeft laat je dan uitbetalen. Probeer het beste aantallen van 100 te houden en laat je uitbetalen bij 1000, 800, 600 of 400 credits.